Protetik Diş Tedavileri

Sabit Protetik Uygulamalar

Sabit kuron uygulaması çeşitli nedenlerle dişin kuron kısmının aşırı harabiyeti veya estetik amacıyla metaller ve porselenler kullanılarak diş bütünlüğünün, fonksiyonel ve estetik olarak geri kazandırılmasını amaçlar.
AdobeStock_279747898__1576159907_87504
Köprü uygulaması, dişsiz boşluğun her iki tarafında yer alan komşu dişlerin küçültülerek üzerine metal-seramik,zirkonyum,tam seramik uygulamaları yapılan tedavidir.

Zirkonyum, metaller gibi gri tonlarda olmayan beyaz renk bir malzemedir. Işık geçirgenliği olan zirkonyum, kırılma direnci metal alaşımlara oranla daha yüksek olup, metal altyapı kullanılması gerekli olan hastalarda estetik bir alternatif olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaklaşık olarak 950-1400 Mpa yüke dayanabilen zirkonyum gelişen teknoloji ile birlikte farklı renklerde uygulanabilmekte ve ışık geçirme avantajı ile hastanın diş rengine çok yakın bir görünüm sağlamaktadır. Ayrıca nikelli metal alaşımlardaki alerji riski yoktur çünkü zirkonyum biyouyumlu bir materyaldir.

Full seramik Empress, E-max protezlerin, ışık geçirgenliği zirkonyuma göre daha fazla olan güçlendirilmiş seramikler doğal dişe en yakın estetik görünümü veren altyapı malzemeleridir. Günümüzde en çok kullanılan lityum disilikat içeren seramik altyapılardır. Yapım aşamaları daha zahmetli ve zaman alan seramik altyapılar hem döküm hem de CAD-CAM teknolojisi ile oluşturulmaktadır.

Metal seramik restorasyonlar; alt yapıda metal, üst yapıda seramiklerin kullanılır. Genelde arka bölge ve implant üstünde tercih edilir. 1000 Mpa ya kadar dayanıklı olan bu materyal geçmişten günümüze çokça tercih edilir.

Hareketli Protetik Uygulamalar

Total (Tam) Protezler: Hastanın tüm dişlerini kaybetmiş olduğu durumlarda tam protezler uygulanır.

Parsiyel (Bölümlü) Protezler: Hastanın dişlerinin bir kısmını kaybetmiş olduğu durumlarda sabit protez diş (köprü) yapılması uygun değilse (eksik dişlerin sayısının fazlalığı ya da dişlerin yeteri kadar yük taşıyamaması vb.) parsiyel protezler uygulanır. Bu tip protezler, ana dişlere bağlana ve kroşe denilen tellerle tutuculuk sağlarlar. Bu tel tutucuların göründüğü ve estetik olmadığının düşünen hastalara hassas bağlantılı estetik protezler de yapılabilir.

protesi-attacci-corone-in-ceramica

Hassas Bağlantılı Protezler

Dişlerde hazırlanan yuvalara oturan gizli tutucularından oluşur. Hassas bağlantılı protezler hem yumuşak dokudan hem de mevcut dişlerden destek aldıkları için tutuculukta problem yaşanmaz ve kesme, ısırma ve öğütme fonksiyonları kolaylıkla yapılabilir.
maxresdefault

İmplant Üstü Protez

İster tek diş eksikliği olsun ister tam diş eksikliği, implant üstü protezler en iyi tedavi seçeneğidir. İmplant destekli protezler, implant üzerine yerleştirilen ve implantlar tarafından desteklenen sabit veya hareketli protezlerdir.
İmplant üstü sabit protezler, tek kuron ya da tüm protez şeklinde uygulanırır. İmplant üstü hareketli protezler ise ağzında hiç dişi kalmayan hastalara uygulanır. İmplant üstü hareketli protezler, çeneye takılan yapay kökün üzerine yerleştirilen yapılardan oluşur. İmplant üstü protez diş kullanımı gerekli görülen durumlarda, hekim hastanın ağız ve diş sağlığına göre en iyi protez tasarımını yapar ve uygular.

- Doğal Görünüm
- Minimum Ağrı
- Hızlı Sonuç
- İmplant Üstü Protez

İmplant Üstü Protez Hangi Durumlarda Uygulanır?

- Hiç dişi bulunmayan kişilerde
- Yeterli kemik yapısına sahip olan kişilerde
- Kısmi diş eksiklikleri olan kişilerde
- Zamanla fiziksel ve kimyasal olarak aşınmış dişlerde
- Üst yapı gerektiren implantlarda

İmplant Üstü Protez Hangi Durumlarda Uygulanır?

Çoklu restorasyon gerekliliği ve gülüş tasarımında uygulanabilir.

implantustuprotez
implantustu2
implant3