Oral İmplantoloji̇
İmplant uygulamalarında komşu dişlere hiç dokunmadan sabit bir kuron restorasyon ile eksiklik ortadan kaldırılabilir.
İmplant uygulaması genel sağlık ve kemik miktarı değerlendirmesinden sonra günümüz şartlarında hemen hemen herkese yapılabilmektedir. Eğer kemik miktarı yeterli değilse kemik greft materyalleri ile takviye yapılarak kemik hacmi artırılıp sonrasında implant uygulanabilir.
Gelişen implant teknolojisi sayesinde hastalarda kesisiz ve dikişsiz implant uygulamaları başarı ile yapılabilmektedir.
Periimplantitis (İmplant Boynu Kemik Erimesi)
Belitrileri diş eti kanaması, diş eti iltihaplanması ve pü akıntısı gibi semptomlardır. Peri İmplantitis tedavisinde; Lazer uygulamaları, küretaj, özel ajanlarla yüzey dezenfeksiyonu ve fototerapi gibi yöntemler vardır.
Peri-implantitis; bir diş implantı çevreleyen yumuşak ve sert dokuları etkileyen yıkıcı inflamatuar süreç, daha şiddetli ve kemik kaybı yol açar. Çeşitli konsensüs konferanslarında tartışıldığı gibi hastalıkların tipik belirtileri ve semptomları, olarak açıklanabilir.
Mukozit Taramada kanama - Kızarıklık ve yumuşak dokunun şişmesi - Destekleyici kemik kaybı yok
Peri-implantitis Krater benzeri kemik defekti - Taramada kanama ve / veya destek - İmplant hareketliliği yok - 4 mm'lik peri-implant derinliği problaması
Peri-implantitin güvenilir bir tanısı, yukarıda listelenen tüm işaret ve semptomların aynı anda var olmasını gerektirir. Tanı için tek başına tek bir özellik yeterli değildir.
Diş eti kanaması, diş eti iltihaplanması ve pü akıntısı gibi semptomları mevcuttur
Tedavi öncesinde diş etlerinde bulunan bir hastalık, implant üzerine takılan protezin özelliği, implantın uygulanmasından sonra sigara ve alkol tüketmeye devam edilmesi, ağız içi hijyen durumuna özen gösterilmemesi gibi durumlar bu hastalığı tetikler. Hastalık geç fark edilir ya da tedavi edilmez ise, implantın kaybı, diş kaybı ve kemik erimesi gibi önemli sonuçlara maruz kalınabilir.
Kötü oral hijyen, sigara kullanımı, periodontal hastalıklar, hatalı cerrahi ve protez uygulamaları ve diyabet gibi hastalıklar implantların ömrünü kısaltabilmektedir. Tedavide asıl amaç patolojik bakterilerin ortamdan uzaklaştırılarak implant yüzeyinin temizlenmesinin sağlanmasıdır. Peri İmplantitis tedavisinde; Lazer uygulamaları, küretaj, özel ajanlarla yüzey dezenfeksiyonu ve fototerapi gibi yöntemler vardır. Bu işlemler tek tek veya kombine olarak uygulanabilir