Diş ve Çene Cerrahisi
Kapsayan tedaviler
Dişlerin normal ve cerrahi çekimleri
Gömülü diş çekimleri
Ağız, çene ve yüz bölgesindeki enfeksiyonların cerrahi tedavilerini
Çene kist ve tümör teşhisi ve kistlerin tedavisi
Preprotetik cerrahi operasyonları
Sinüs tabanı yükseltme işlemleri
Kemik ogmentasyonları
Travmatik diş ve destek doku yaralanmalarının tanısı, tedavisi ve uzun dönem takibi
Kist Cerrahisi
Apse, daha çok ağrılı akut bir durumu ifade eder, apsenin tedavi edilmemesi halinde ise ağrı azalsa bile iltihap hücreleri organize olup kist haline dönerler. Diş köklerindeki kistler büyük oranda iyi huyludur, bununla birlikte tedavi edilmedikleri taktirde çene kemiklerinde erimeler ve kemik kaybı meydana gelir. Kistlerin oluşmaması için yapılması gereken, öncelikle çürüklerin ilerlememesini sağlamak ve dolgularını ve diş eti bakımlarını yaptırmaktır.
Kanal tedavisi denendikten sonra sonuç alınamazsa apikal rezeksiyon denen tedavi uygulanabilir. Bu tedavide diş kökü hizasındaki kiste cerrahi yöntemle ulaşılır ve temizlenir. Gerekirse operasyon sırasında bu bölgeye kemik tozu da konarak iyileşme hızlandırılır. Apikal rezeksiyon işlemi, genellikle ön bölgedeki dişlere yapılabilen bir operasyondur. Açılan bölge dıştan 1 haftada iyileşir, kemiğin içeride tamamen iyileşmesi ise 2-3 ay arasında gerçekleşir.
Kist Operasyonları
Oldukça hızlı büyüme ve yayılım gösteren ve kese şeklinde olan kistlerin içinde çoğunlukla sıvı toplanması olsa da bazı durumlarda hava ya da katı maddeler de olabilir. Diş kistinin oluşumunda ilk sebep ağız hijyenine dikkat edilmemesidir.
Diş kistleri, bazen de diş yaralanmalarına ve travmalara bağlı olarak oluşur. Çene kistleri ise odontojenik epitel kaynaklı olabilecekleri gibi, tamamen farklı bir embriyolojik kökenden de kaynaklanabilirler. Diş kisti ameliyatının zorluğu, kistin bölgesine ve boyutuna göre değişiklik gösterse de korkulacak derecede zor bir ameliyat değildir. İşlem anestezi altında gerçekleştirilir.